‘Door Brainspotting kon ik heel anders naar de pijnlijke herinneringen kijken’

‘Pijn in mijn borst, knoop in mijn maag en een nare rilling over mijn rug. Er hoefde maar een kleine trigger te zijn, zoals iets wat ik zag of rook, en ik werd direct terug geslingerd naar die vervelende en pijnlijke ervaringen. Soms dacht ik gewoon er spontaan aan. Altijd voelde ik het in mijn lijf en altijd voelde ik me naar.’ Evert stelde haar voor om, naast normale therapie ook Brainspotting in Barneveld te gaan volgen. ‘Zo onderging ik mijn eerste Brainspotting-sessie. In deze blog vertel ik daar graag meer over.’

Lees verder

Corona: een vergrootglas op je relatie

Corona: een vergrootglas op je relatie

Het is een gekke tijd waarin we op dit moment leven. En niet voor even, maar voor al bijna een jaar leven we met corona. Maar wat ik je nu graag wil vragen, is: hoe gaat het met jou in deze coronatijd? Hoe gaat het met jullie en het gezin? Ik stel deze vraag natuurlijk niet zomaar. Ik zie namelijk, in mijn eigen gezin, maar ook bij mijn cliënten tijdens de gesprekken van Waterpas Coaching dat corona als een vergrootglas op je relatie werkt. Over dit metafoor wil ik graag meer vertellen in deze blog. Lees je mee?

Lees verder

Triggers: herken jouw gevoelige snaar

Ken je dat? Je raakt geïrriteerd, een beetje bozig en ineens barst de bom. Het lijkt alsof het ineens gebeurt. Er wordt een gevoelige snaar geraakt en de sfeer slaat om. Of vaak is het een op één stapeling van kleine triggers. Bijvoorbeeld dat je geïrriteerd raakt wanneer je partner begint te huilen of dat je kwaad wordt wanneer er wordt geschreeuwd. Het is een opmaat naar een probleem. Wil je dit oplossen? Dan is het belangrijk dat je eerst jouw triggers herkent. Want voorkomen blijft beter dan genezen.

Lees verder

Acceptatie: waarom humor en zelfspot belangrijk is in een relatie

Zelfspot kan je helpen om jezelf te accepteren zoals je bent. Zeker als jullie worstelen met problemen binnen een relatie. Denk aan communicatieproblemen, verslaving, vreemdgaan of andere pijnpunten uit het verleden. Zelfspot en humor zijn mooie tools om dichter tot elkaar te komen. Om te accepteren wat er is. En om lucht en ruimte te creëren waarin jullie dichter tot elkaar kunnen komen. Ik zie het maar alsof je de cabaretier van je eigen leven bent. Dit metafoor leg ik verder uit in deze blog. Lees je mee?

Lees verder

Relatie-onderhoud: waarom is onderhouden van je relatie zo belangrijk?

Een relatie vergt onderhoud. Een relatie met jezelf, maar zeker ook een relatie tot een ander. Denk bijvoorbeeld aan je partner, een ouder of een broer of zus. Waarom is het onderhouden van een relatie zo belangrijk? Een goede relatie is natuurlijk prettig. Iemand om leuke dingen mee te doen, een schouder om op uit te huilen of iemand waar je je simpelweg geborgen bij voelt. In deze blog duiken we dieper in de relatie met je liefdespartner. Want wat gebeurt er als je ergens mee worstelt en de relatie met je partner onwijs sterk is? Daar kijken we in deze blog naar.

Lees verder

Relatietherapie: je bent niet je worsteling

Worstel jij met een probleem? Bijvoorbeeld met seksualiteit, communicatie of met oud verdriet? Worstelingen de baas worden, begint bij erkennen, bewust of onbewust. En dat je op de website voor relatietherapie van Waterpas bent gekomen, betekent dat jij of jullie op zoek zijn naar herstel. En dat willen jullie wellicht niet alleen doen. Dat is heel dapper. In deze blog zoom ik graag even in op dat worstelen. Ik verklap je alvast dat je hier niet alleen in bent.

Lees verder

Je relatie herstellen? Houd eerst van jezelf

Het lijkt een simpele vraag: houd jij van jezelf? Misschien voel je weerstand bij deze vraag. Want als je kampt met een verslaving, worstelt met relatieproblemen of je loopt op een ander gebied tegen een muur op, dan is deze vraag een stuk moeilijker te beantwoorden. Schaamte, verdriet, pijn én onbegrip kunnen in de weg zitten om van jezelf te houden. Maar de basis van elk herstel, is het houden van jezelf. In deze blog vertellen we jou meer over het belang van jezelf houden en over de liefde van God.

Lees verder

Seksualiteit: waarom worstelen veel mannen hiermee?

Als we gaan kijken naar deze waarom-vraag, dan is het belangrijk dat we beginnen bij het woord liefde. Nederland is namelijk een wat arme taal. We kennen namelijk maar één woord voor liefde. En daar zit alles in. Maar dat is in de Bijbel niet zo. De Bijbel heeft liefde namelijk opgesplitst in drie delen: Agape, Philia en Eros. Als we deze drie woorden beter gaan bekijken, dan snappen we waarom mannen zoveel kunnen worstelen met seksualiteit. Want als jij worstelt met seksualiteit weet dan dit: je bent niet de enige.

Lees verder

Gratis kennismakingsgesprek

Laat je gegevens achter en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een gratis kennismakingsgesprek. 

Evert van der Woude-Waterpas Coaching-Evert van der Woude-Barneveld