Hervind liefde, rust en blijheid in jezelf

Een relatie hebben, is iets heel moois. Maar bewandelen jullie een pad vol met angst, boosheid en verdriet? Dan kan een relatie ook heel destructief worden. Hoe vind je weer de liefde, de rust en de blijheid in jezelf en de ander? Een relatietherapeut wandelt tijdelijk mee op jullie pad. We praten met elkaar over eventueel problemen, zoals negatieve patronen, verslavingen en andere pijnpunten. Door samen te werken aan jullie relatie, zullen jullie ervaren dat jullie ook echt weer een team worden. Samen leren jullie manieren om naar elkaar te luisteren, om te praten en om problemen in de toekomst te tackelen. Want een perfecte relatie bestaat niet, het leven brengt uitdagingen met zich mee. Maar je kunt wel zeker worden over hoe jullie daar samen mee om gaan in de toekomst. Daar geloof ik in. Met als resultaat? Een betere en mooiere relatie dan ooit tevoren. 

Neem een vertrouwenspersoon mee

Als je relatie in de grootste zin van het woord bekijkt, dan zie je dat er zoveel relaties om jou heen zijn. Jij in relatie tot je ouders, je partner, je broers of zussen en vrienden. Er staan in mijn praktijk dan ook drie stoelen klaar. Een voor de therapeut, eentje voor jou en iemand die je graag onderdeel wilt maken van jouw therapie.

Waarom zou je iemand mee nemen? 

Het pad dat je bewandelt als je in therapie gaat, kan pittig zijn. Je komt hobbels en kuilen tegen. En er wordt veel gezegd en behandeld. Twee paar oren horen meer dan één. Er is iemand, buiten de therapeut om, die weet waar je doorheen gaat. Die weet wat er is besproken en gezegd. Daarom nodigen we je altijd uit om iemand mee te nemen. Een vriend, partner of ouder. Zo kun je ook na de therapiesessies met hem of haar praten over hoe het gaat en heb je iemand die je aan zijn of haar mouw kan trekken als je voelt dat het even wat minder gaat. 

In sommige gevallen kan het juist ook heel helpend zijn om wél alleen op gesprek te komen. We zullen dus voor en tijdens het proces altijd samen afstemmen waar de behoefte ligt. Maar ook wat helpend is voor jouw persoonlijke situatie.

Werkwijze van Waterpas

Bij Waterpas werkt Evert veel vanuit de Cirkel van Liefde. Binnen de deze cirkel vallen drie belangrijke pijlers. Als ze gelijk zijn dan krijg je een soort Mercedes-ster. Deze drie stukken hebben 3 namen, namelijk: Agape, Philia en Eros. Agape is de onvoorwaardelijke liefde. Bijvoorbeeld van je ouders of van God. Philia bestaat meer uit het zorgen voor de ander. En Eros staat voor de intieme liefde. We hebben alle drie deze vormen van liefde nodig. Maar door omstandigheden kan er een verkeerde verdeling zijn ontstaan binnen deze cirkel. Of er kan een schild om de Cirkel van Liefde zijn ontstaan. Binnen de therapiesessies gaan we onderzoeken hoe deze verdeling bij jou is. Ik vertel je meer over de verschillende kanten en laat je ervaren hoe je deze Cirkel van Liefde meer in balans kunt brengen. Uit liefde voor jezelf én voor de ander. 
Evert

Over de therapeut

Evert van der Woude is een therapeut die werkt vanuit zijn eigen ervaringen. In zijn leven heeft hij gestruggeld met seksualiteit en met verslavingen zoals porno en gokken. Vanuit deze ervaringen ontstond bij Evert het verlangen om anderen te helpen. Ondertussen heeft hij al veel mensen en stellen mogen helpen. Daarnaast werkt hij samen met Relatie-Herstel. Zo werkt Evert onder andere met het online programma S.A.M.E.N van Ferdinand Bijzet. Dit online programma is door Relatie-Herstel ontwikkelt en biedt stellen een helpende hand na vreemdgaan bij het vinden en herstellen van balans. 

Heb je een vraag over de relatietherapiesessies van Waterpas of wil je meer weten over Evert als therapeut? We geven graag op jouw vragen een passend antwoord.

90 minuten gesprek

De relatietherapiesessies van Waterpas duren 90 minuten en vinden plaats in mijn praktijk. In deze gesprekken is er ruimte voor jou en voor de ander. We werken samen aan het ontwikkelen van nieuwe tools, we geven elkaar gespreksruimte en zorgen weer voor verbinding met jezelf én de ander. Individuele sessies duren 60 minuten. Een therapiegesprek kan, indien gewenst, ook online gebeuren.

15 minuten gesprek

Een mooie therapiesessie kan voor naschokken zorgen. Loop je tussen twee sessies vast? Heb je behoefte aan een gesprek? Dan kan een telefoongesprek van 15 minuten met de therapeut je even wat ademruimte en frisse inzichten geven. Zodat je eventuele spanning ook weer kunt loslaten.