Evert van der Woude-Waterpas Coaching-Evert van der Woude-Barneveld

Wanneer is het kennismakingsgesprek gratis? 

Het is goed om te weten wanneer dit kennismakingsgesprek gratis is, maar ook wanneer niet. Als we in dit gesprek erachter komen dat we toch niet zo goed bij elkaar passen dan krijg je dit gesprek van mij gratis. Dat vind ik belangrijk, omdat het betekent dat je op zoek moet gaan naar een andere therapeut. Ik weet ook heel goed dat het spannend kan zijn om in gesprek te gaan met een therapeut. En dat de drempel soms hoog is. Daarom is een gratis kennismakingsgesprek prettig, omdat het belangrijkste is dat het klikt. Want zoals ik net al zei: de basis van therapie is vertrouwen. 

Gaan jullie of jij door dan brengen we het gesprek in rekening, want dat komt doordat we in het eerste gesprek al de diepte in zijn gegaan en dus al zijn begonnen. Als we verder gaan, dan verandert het kennismakingsgesprek in een therapiesessie. Ik vergelijk het soms met het kopen van een broek. Als de verkoopster jou bij de pashokjes helpt en jij hebt besloten om de broek te kopen. Dan is zij al aan het werk. Maar je betaalt haar niet direct, je wandelt eerst naar de pashokjes. Zo is het ook met therapie en een gratis kennismakingsgesprek. 

Moet ik dan direct in het gesprek de beslissing maken?

Het gesprek blijft altijd een vrijblijvend gesprek. En hoewel het een vrijblijvend gesprek is, blijft het dus wel een therapiesessie. Daarom lijkt het mij verstandig dat je het gesprek rustig op je laat inwerken. Therapie starten is soms een grote en ingrijpende stap. Als je in de weken na de therapie contact opneemt om de vervolgstappen te bespreken, dan is dat geen enkel probleem.

Aanmelden voor kennismakingsgesprek

Waterpas Coaching

Ik ben Evert van der Woude, therapeut bij Waterpas en ik kom graag met jou of jullie in contact. Laat daarom je gegevens achter en dan zal ik zo snel contact met jou of jullie opnemen om samen op zoek te gaan naar een geschikt moment voor het kennismakingsgesprek. 

Evert van der Woude-Waterpas Coaching-Evert van der Woude-Barneveld